teambuilding/events

Netten training voor brandweer of duikclubs

 

Nettentraining : alleen voor gebrevetteerde duikers /duikclubs, brandweer

 Mogelijk op maandagavond, zaterdag ochtend en zondag middag of op verplaatsing in het zwembad van uw club.

Wat is een nettraining?
Een nettentraining is een zwembadles voor mensen die graag in de toekomst eens een wrak duik willen doen. Het helpt duikers hun vaardigheden te ontwikkelen bij het oplossen van problemen onder water en werkt als volgt:
• Er wordt een staande wand uitgezet in het diepste gedeelte van het bad; door hier achterlangs te zwemmen kan men verstrikt raken; vaak moet de uitrusting af gedaan worden om weer los te komen met alle problemen van dien.
• Op de bodem komt een groot net te liggen verzwaard met loodblokjes; hier kan men onderdoor zwemmen en aldus verstrikt raken. Het afdoen van de uitrusting lijkt dan iets makkelijker omdat men op de bodem ligt, maar er is minder bewegingvrijheid.
• Dwars in het zwembad komt een grote fuik te hangen waar men helemaal in kan zwemmen. De fuik is voorzien van een aantal “hindernissen”, dus zie er dan maar weer heelhuids uit te komen!

• Tenslotte ligt er een zwevend net waar men zichzelf of de buddy in kan rollen en het zo moeilijk kan maken als men wil.
• Als dat allemaal nog niet spectaculair genoeg is, zijn er ook een aantal geblindeerde maskers; daarmee kunnen deze oefeningen ook eens “zonder zicht ” geoefend worden.
• Voor de afwisseling staan er nog twee kleine scheepsschroeven op de bodem, waar een net in verstrikt is geraakt. Met een blindmasker kan er geoefend worden om dat er uit te peuteren. 
• Al deze oefeningen worden vooraf gegaan door een korte briefing waarin tekst en uitleg wordt gegeven en waarin veiligheidsaspecten aanbod komen. Dit duurt ongeveer 30 minuten
Wie kan er mee doen, : alle reeds gebrevetteerde leerlingen ministens OW diver  of 1 * duiker

De deelnemers voorzien zelf voor hun duikuitrusting; Jacket, fles, ontspanner en ABC uitrusting.

Er zijn 2 instructeurs  standaard mee en 1 of 2 assistenten om alles klaar te leggen

 

We kunnen dit doen in uw zwembad (juist benzine vergoeding zal erbij komen ) of op afspraak in ons zwembad om maandag van 20.15 tot 22.15

Er kunnen maximum 20 personen deelnemen

 

Prijs is 350 euro voor een sessie tussen 5 en 20 personen,