Oxygen Provider

Wees klaar om een collega-duiker te helpen indien nodig door deel te nemen aan een PADI Emergency Oxygen Provider Cursus. 
Je blijft rustig wanneer je weet hoe een toestand te herkennen en noodzuurstof te geven die het beste past voor die bepaalde toestand. Deze cursus komt altijd van pas – in tijden van nood in het bijzonder.

Je leert hoe je:

  • Een duikongeval kan herkennen en de gepaste noodzuurstof toedienen
  • De apparatuur moet assembleren
  • Noodzuurstof moet toedienen

Het PADI Emergency Oxygen Provider handboek is een belangrijk onderdeel van de PADI Emergency Oxygen trainingsprogramma. Je zal een stap-voor-stap uitleg krijgen van wanneer en hoe noodzuurstof toe te dienen. Je zult   ook over veiligheid leren en hoe zuurstofapparatuur te monteren en demonteren. De “zorg-in-een-oogopslag” kaart is een snelle referentie gids die je in je tas kan stoppen en kan bekijken in geval van een noodsituatie.

Vereisten

Hoewel geschikt voor duikers, heeft deze cursus geen vereisten wat betreft  duiken. Dit betekent dat het evenzeer van toepassing is voor bootbemanning, niet duikende vrienden, badmeesters en mensen aan wal. Primary and secondary care (eerste hulp) zijn echter wel een vereiste vooraf. De Emergency First Responce certificering, die betrekking heeft tot het reanimeren en eerste hulp, past dus perfect als vooropleiding.
Je zal waarschijnlijk je Rescue Diver cursus of Master Scuba Duiker cursus willen volmaken zodat je steeds voorbereid zal zijn in geval van onvoorziene omstandigheden

Lessen

Zowel de theorie als de skills worden in een 3-tal uur gegeven. Er zijn geen duiken voorzien.