Onderwater Fotografie Specialty

Met de PADI speciality DUP (Digital Underwater Photographer) wordt onderwaterfotografie echt leuk. Stel dat je gedurende een duik iets prachtigs ziet, nadien aan de oppervlakte kan je er enkel over vertellen, wanneer je echter de onderwaterfotografie onder de knie hebt kun je het nadien aan je makkers tonen.

De PADI-cursus onderwaterfotografie bestaat uit twee delen ( Niveau1 en Niveau 2)

Het is een inleiding tot de digitale onderwaterfotografie, en voornamelijk gericht op de huidige digitale compact camera’s. In deze cursus zullen we de kennis, vaardigheden en praktische technieken ontwikkelen die nodig zijn voor het maken van mooie foto’s met een digitale camera, zelfs op je eerste fotografieduik.

De cursus is leuk voor iedereen, snorkelaars, deelnemers aan Discover Scuba Diving, cursisten Open Water Divers en gebrevetteerde duikers. De cursus is voornamelijk bedoeld voor diegenen die de grondbeginselen van digitale onderwaterfotografie willen leren.

Niveau één:

We gaan zien hoe we goede resultaten kunnen behalen met het toestel, zelfs al heb je nog nooit een digitaal toestel in handen gehad. Niveau één is een inleiding tot de vaardigheden en de theorie, we gaan zien welke apparatuur er nodig is om mooie onderwaterfoto’s te maken, hoe we ons onderwatersysteem moeten opzetten en hoe we mooie foto’s zullen terwijl we op een milieuvriendelijke manier  duiken. Niveau één staat open voor snorkelaars, cursisten Open Water Diver en gebrevetteerde duikers. Het onderwatergedeelte van niveau één zal gegeven worden in het zwembad. Na het met succes afronden van niveau één krijg je een PADI-pasje.

Cursusoverzicht:

Theoretisch beschouwingen

4,5 uur

Zwembadlessen

2

Niveau twee:

Wanneer je niveau één met succes hebt afgerond mag je niveau twee volgen, hierin zul je leren hoe je foto’s nog kan verbeteren. We gaan wat dieper in op bestandsformaten, resolutie-instellingen, foto’s lichter of donkerder maken, de juiste kleurinstelling kiezen, compositie, werken met de computer en bepaalde software om de foto’s te bewerken. Niveau twee staat open voor snorkelaars en gebreveteerde duikers. Het onderwatergedeelte voor niveau twee wordt in open water gedaan. Wanneer niveau twee met succes afgerond wordt, dan kom je in aanmerking voor het PADI Digital Underwater Photographer Speciality –brevet.

Prijs & data op te vragen met of zonder eigen duikmateriaal en of fototoestel op duikpuntduikschool@gmail.com