Nitrox

Duiken met verrijkte lucht wordt als maar meer populair, ook bij de “beginnende” duiker. Dit is niet verwonderlijk, de voordelen van verrijkte lucht zijn ook de moeite waard. Verrijkte lucht bevat minder stikstof en meer zuurstof, wat dus wil zeggen dat je tijdens je duik veel minder stikstof inademt. Dit betekent dus dat jij langer kunt duiken en veel gezonder en je kans op decompressieongevallen vermindert aanzienlijk. Je bent na de duiken ook duidelijk minder vermoeid. Inspanningen tijdens de duik worden gemakkelijker als je duikt met Verrijkte lucht.

Dieper duiken met Verrijkte lucht?

Nee, met Verrijkte lucht kun je zeker niet dieper duiken dan met gewone lucht, sterker nog: Verrijkte lucht beperkt je maximum duikdiepte enigszins. Zeker voor Verrijkte lucht: plan your dive and dive your plan!

Wanneer mag ik duiken met Verrijkte lucht?

Het gebruik van Verrijkte lucht is voorbehouden aan duikers die daarvoor opgeleid zijn: de cursus Verrijkte lucht diver. Ieder vulstation in binnen- en buitenland vraagt daarom naar het brevet dat je krijgt na zo’n opleiding.

Cursus

De cursus behandelt de theorie van Verrijkte lucht duiken met alle ins- en outs die daarmee samenhangen. Daarnaast zit in de cursus een belangrijke praktijkcomponent: je maakt twee duiken met Verrijkte lucht, er wordt ingegaan op de praktijk van het vullen van je fles en het analyseren van mengsels. Tevens wordt er ingegaan op de eisen welke worden gesteld aan je materiaal. De cursus leidt op tot het gebruik van nitrox mengsels tot 40% zuurstof, voor sportduikers meer dan voldoende. Na een succesvolle afronding van de opleiding krijg je het PADI brevet EANx Diver. Als je na deze opleiding nog verder wilt gaan in technisch duiken geldt deze opleiding als de basiscursus.

Minimum eisen voor de cursus

Open Water Diver of gelijkwaardig en geldige medische keuring.

De cursus kan gevolgd worden Met of Zonder buiten duiken in Belgie

Theorieavond 1

Vooraf word je het cursuspakket overhandigd en zul je deels door zelfstudie de stof eigen moeten maken. 1 theorie avond, Tevens gaan we bij ons Nitrox vulstation kijken hoe hoe de flessen worden gevuld (veiligheid, mogelijkheden, procedures en aansprakelijkheid ). Hierna mag je overal in de wereld duiken met Verrijkte lucht 32%.

Met praktijk:

Uiteindelijk zullen we dus ook twee keer het water in gaan om daadwerkelijk te gaan duiken met nitrox (voel het verschil!!). Hierna mag je overal in de wereld duiken met max Verrijkte lucht 40%.

Prijzen en dat via mail

De data: Je kan deze cursus volgen, zowel overdag, door de week en in het weekend, s’avonds maar niet op maandag of vrijdagavond, jij kiest stuur maar een voorstel, wij kijken of het mogelijk is.

duikpuntduikschool@gmail.com