Junior Open water Diver 10-15 jaar , het eerste brevet

   
 


Hoe leuk is dit, je mag met je ouders mee duiken. Super cool nog eens erg leuk en zeer bijzonder om met je kinderen te duiken. De Junior Open Water Diver opleiding van PADI is ontwikkeld voor kinderen vanaf 10 jaar t/m 14 jaar. Het idee hierachter is dat ook jonge kinderen al vroeg kunnen leren duiken maar wel dezelfde vaardigheden moeten hebben als bijvoorbeeld hun ouders. Het is exact dezelfde opleiding als de Open Water Diver opleiding voor volwassenen/regulieren. Het verschil zit erin dat de maximale diepte voor het Junior programma 12 meter is en dat er altijd met een ouder/voogd gedoken moet worden bij een leeftijd van 10 en 11 jaar en 12,13 en 14 jarige dienen altijd met een volwassen te duiken totdat het certificaat is omgezet naar een volwassen duikbrevet of een vervolg opleiding doet. Een volwassen duikbrevet is vanaf 15 jaar. De maxiumum diepte is dan 18 meter.


Is het niet te moeilijk?
Deze vraag krijgen we met grote regelmaat. Het is verbazend wekkend wat kinderen kunnen en hoe ze snappen waar het om gaat. Ze zijn vrij, speels en super enthousiast, afremmen is meer aan de order dan enthousiasmeren, geweldig om te zien en mee te maken. Wat we wel vaak zien is dat de theorie (hoofdzakelijk lezen) wat ingewikkeld kan zijn, als dat zo is maken we daar geven we een theorie telkens een 1.5 uur voor de duiktraining   De kinderen  ontvangen digitaal lespakket (tablet geschikt) of een boek naar keuze zodat ze een heel stuk van  theorie zelf thuis achter de pc  of tablet kunnen doen, of samen met de ouders of zelfstandig leren uit het boek.

Niet te zwaar?
Het ene kind is niet de andere, iedereen verschilt hier in. Hier zullen onze instructeurs goed na kijken en waar nodig is verlengen we de opleiding in het zwembad met 1 duik indien nodig.  Vaak zijn de buitenwaterduiken ook samen met  hun eigen  instructeurs die hun ook de les in het zwembad gegeven heeft.

Voorvereisten:
– 10 jaar of ouder
– Gezond zijn, bij de  inschrijf formulieren zit een medische verklaring die je dient in te vullen. Als je ergens een ‘ja’ invult moet een arts het formulier tekenen en stempelen.  Mocht dit nodig zijn, regel het tijdig voor de buiten waterduiken.

 

Inbegrepen:
– Gebruik alle duikmateriaal, aangepast voor kinderen !!
– Het digitaal lespakket Touch (tablet geschikt)of een leerboek
– Toegang zwembad
– Brevetteringskosten

Niet inbegrepen:
Eigen logboek, we zullen de duiken loggen via internet maar uit ervaring is gebleken dat kids het leuk vinden om te loggen op papier. De additionele prijs voor een papieren logbook is € 19,50.

Meenemen:
– Zwemkleding

Wanneer; iedere maandag en vrijdagavond in het zwembad te Oostende

Hoe te reserveren of info en prijzen over deze opleiding :

mail gerust je vragen door naar duikpuntduikschool@gmail.com en vermeld je telefoon nr voor verdere vragen.

duikpuntduikschool@gmail.com

We starten natuurlijk met les 1 als gratis initiatie , maak gerust al een afspraak !!