Assistent Instructor

Duiken is een fascinerende, dynamische vrijetijdsbesteding die een groeiende industrie over de hele wereld met een groot aantal beroepsmogelijkheden op
de been houdt.

Een duikcarrière kan je kans zijn om uit een baan van 9 tot 5 te stappen of kan een plezierige parttime roeping zijn.
De cursus PADI Assistent Instructor (AI) geeft niet alleen een waardevolle voorbereiding voor de cursus Open Water Scuba Instructor (OWSI), maar geeft je ook onmisbare informatie mee voor het opleiden van leerlingen.
Tijdens de cursus houd je je vooral bezig met het ontwikkelen van een stijl voor het presenteren van cursussen waarmee je in staat bent lessen te geven in gelijk welke PADI-cursus dan ook.
Na deze cursus kun je kiezen of je wil doorgaan met een Instructor Development Course (IDC) of je praktische kennis en vaardigheden liever als professionele Assistent Instructeur wilt gebruiken. Als AI kun je een aantal PADI programma's onafhankelijk of met minimale begeleiding van een PADI instructor leiden.

Naast de verantwoordelijkheden die je als PADI Divemaster hebt gekregen, heb je als Assistent Instructor de volgende opleidingsmogelijkheden...:

  • Het theorie gedeelte van iedere PADI dive-cursus geven onder de directe supervisie van de Instructor.
  • De "Peak Performance Buoyancy " specialty geven
  • Discover Scuba Programma geven
  • Niet-duik specialties geven (na het behalen van het brevet Specialty-Instructor)