Discover Free Diving

Het ontdekken van de onderwaterwereld is een prachtige vrijetijdsbesteding geworden van velen. Door gebruik te maken van een duikuitrusting, past de sportduiker zichzelf aan de onderwater omgeving aan. Zijn ademapparatuur stelt hem in staat een lang en comfortabel verblijf onderwater mogelijk te maken.

Freediving is iets anders. De freediver past ZICHZELF aan de nieuwe omgeving aan. Hij tracht één te worden met het water, door rust en complete ontspanning te zoeken.

Het uiteindelijke doel van de freediver is op diepte lang, veilig en comfortabel te verblijven. Dit vereist een absolute controle van je geest over je lichaam. Ontspanningsoefeningen, ademhaling - en concentratietechnieken onontbeerlijk om de totale rust te kunnen vinden die onderwater noodzakelijk is. Na een uurtje bezig te zijn geweest is het alsof de freediver ontwaakt uit een diepe slaap. Het gevoel van totale ontspanning, terwijl je je weldegelijk hebt ingespannen.

Maar er zijn meerdere disciplines : bv Statisch Freediven, waarbij je met je gezicht in het water zolang mogelijk je adem inhoudt. Of tijdens het Dynamisch Freediven, waarbij je een zo groot mogelijke afstand aflegt op een enkele ademhaling. Maar ook bij Constant Weight waarbij je de diepte opzoekt, na een goed voorbereide inademing. De PADI Free Diver cursus is een unieke en bijzondere opleiding. In deze cursus maak je kennis met de basisbeginselen van het freediven en leer je de grondbeginselen van deze bijzondere sport.

De PADI Discover Freediver course is een unieke en bijzondere cursus en duurt 1 avond. Tijdens deze avond maak je kennis met de theoretische basisbeginselen van het freediven en leer je de grondbeginselen van de sport in ons zwembad.

Hoe ziet de cursus eruit?

Deze bestaat uit een avond kennismaken met Freediven. We gaan van start met een theorie-gedeelte, aansluitend volgen we in het zwembad 1 uitdagende zwembadsessie met statisch en dynamisch freediven.

Na deze cursus/initiatie zul je begrijpen wat freedivers bedoelen met: Freediving is not just about the dive itself, it’s also about the dive within!

Prijs van deze intro: € 20 * Op maandag incl. zwembad entree

*Volg je nadien het Padi Freedive programma dan word dit bedrag in korting gebracht.

 

Cursus data Freediver

Discover Freediver Initiatie (€20,-) :

·       Maandag 15 april 

·       Maandag 17 juni

 

  

 

INFORMATIE en inschrijven: duikpuntduikschool@gmail.com

We organiseren discover free diving lessen gedurende het hele jaar door alsook op aanvraag.
Aarzel niet om ons te contacteren als je eens wenst deel te nemen.