Advanced Free Diver

De cursus advanced freediver  cursus is momenteel tijdelijk niet beschikbaar. Wij hopen deze vanaf 2024 weer te kunnen organiseren.

 

Het ontdekken van de onderwaterwereld is een prachtige  vrijetijdsbesteding geworden van velen. Door gebruik te maken van een duikuitrusting, past de sportduiker zichzelf aan de onderwater omgeving aan. Zijn ademapparatuur stelt hem in staat een lang en comfortabel verblijf onderwater mogelijk te maken. 

Freediving is iets anders. De freediver past ZICHZELF aan de nieuwe omgeving aan. Hij tracht één te worden met het water, door rust en complete ontspanning te zoeken. 

Het uiteindelijke doel van de freediver is op diepte lang, veilig en comfortabel te verblijven. Dit vereist een absolute controle van je geest over je lichaam. Ontspanningsoefeningen, ademhaling - en concentratietechnieken onontbeerlijk om de totale rust te kunnen vinden die onderwater noodzakelijk is. Na een uurtje bezig te zijn geweest is het alsof de freediver ontwaakt uit een diepe slaap. Het gevoel van totale ontspanning, terwijl je je wel degelijk hebt ingespannen.

 Maar er  zijn meerdere disciplines :  bv  Statisch Freediven, waarbij je met je gezicht in het water zolang mogelijk je adem inhoudt. Of tijdens het Dynamisch Freediven, waarbij je een zo groot mogelijke afstand aflegt op een enkele ademhaling. Maar ook bij Constant Weight waarbij je de diepte opzoekt, na een goed voorbereide inademing.  De PADI Free Diver cursus is een unieke en bijzondere opleiding. In deze cursus maak je kennis met de basisbeginselen van het freediven en leer je de grondbeginselen van deze bijzondere sport. 

 

Hoe ziet de cursus er uit? Deze bestaat uit een theorie-gedeelte, 2 zwembadsessies en 2 buitenwatersessies. Om de volgende stap te maken in de freedive processen duiken we op dag 1 dieper de theorie in voor aanvullende kennis op het gebied van fysiologie, fysica en ademhalingstechnieken. En aansluitend volgen in het zwembad 2 uitdagende zwembadsessies met statisch en dynamisch freediven en we oefenen klaartechnieken en reddingsvaardigheden. Uiteraard ligt de lat hier hoger dan tijdens de Freediver cursus. Op afspraak gaan we naar het buitenwater voor 2 sessies waarbij we nieuwe dieptes opzoeken. En werken  we verder aan jouw stroomlijning en zwemtechnieken. Na deze cursus freedive je comfortabel naar een diepte tussen de 16 en 24 meter.

 Tijdens de cursus mag je gebruik maken van de materialen van onze sponsor Mares 

Prijzen , Informatie en inschrijven via duikpuntduikschool@gmail.com Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Min vereiste deelname : Padi free diver of gelijkwaardig 

 

Duur:

 4 lessen

Kosten:

 € op aanvraag

Minimum leeftijd:

 15

Aantal zwembadlessen:

 2

Aantal buitenwaterduiken: 

 2

Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal, brevet en freedive uitrusting.

 

NOOT, nadien kun je de trainingen "onderhouden" onze lesgevers oefenen heel het jaar door verder. deze trainingen kun je na het behalen van je brevet meevolgen aan 3 euro per keer. Zwembad entree en verzekering inbegrepen. ecl. freedive materiaal

 

Meer info en prijzen op duikpuntduikschool@gmail.com