Tec 40

(vanaf dec 2011 mogelijk in dit duikcentrum)

Technisch duiken is de "extreme" tak van het duiken, waarbij ervaren en gebrevetteerde duikers veel dieper gaan dan de meeste duikers. Voor technisch duiken is aanzienlijk meer duikuitrusting en opleiding nodig om de bijkomende risico's die dit soort duiken met zich meebrengt te kunnen beheersen. Tecduiken is niet voor iedereen geschikt, maar voor degenen die vragen om uitdaging zijn de PADI TecRec-cursussen het antwoord.

Wat is technisch duiken?

Technisch duiken wordt gedefinieerd als duiken anders dan conventionele commerciële of onderzoeksduiken, waarbij duikers dieper gaan dan de sportduiklimieten. Verder wordt het als volgt gedefinieerd, en bevat het een of meer van de volgende punten:

dieper dan 40 meter/130 voet diepte duiken

stage-decompressie vereist

duiken in een overdekte omgeving waarbij men verder dan 40 meter/130 voet vanaf de oppervlakte is

versnelde decompressie en/of het gebruik van verschillende gasmengsels tijdens de duik

Het DSAT Tec40 programma is een sub-cursus binnen het Tec Deep Diver programma en bedoeld voor degene die zeer geïnteresseerd is in het technisch duiken maar nog niet de brevetteringen of de ervaring bezit voor het Tec 45 of Tec 50 programma.

Het omvat de eerste 4 duiken en de cursus gaat in op de technieken en methodes van het technisch duiken. Tevens leer je omgaan met de gevaren, risico’s en noodsituaties van het technisch duiken. Hier wordt de basis gelegd voor de Tec 45 en Tec 50 cursus.

De DSAT Tec40 cursus leert je het plannen en uitvoeren van decompressieduiken met een maximum decoduur van 10 minuten tot een diepte van maximaal 40 meter. Bij deze cursus kun je jouw recreatieve duikuitrusting gebruiken die op enkele punten is aangepast. Ook ga je gebruik maken van een enkele stage met een nitroxmengsel tot max EAN50. Ook leer je deze duiken te plannen door middel van deco-software.

Je leert het volgende

 • Decompressiesoftware en duikcomputers gebruiken om de decompressieduiken te plannen en te maken met niet meer dan10 minuten totale decompressie en niet dieper dan 40 meter/130 voet.
 • Gebruik maken van een enkele fles met decompressiegas, gevuld met maximaal 50 % zuurstof (EANx50) om extra behoudend voor de vereiste decompressie te zijn.

Aangezien het deel uitmaakt van de cursus, telt je training voor de PADI Tec 40-cursus mee voor de PADI Tec 45 en Tec 50-cursussen.

Deelnamevereisten

Je moet:

 • PADI Advanced Open Water Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie)
 • PADI Enriched Air Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie)
 • PADI Deep Diver zijn (of een gelijkwaardig brevet hebben van een andere organisatie)
 •  Een geldige medische verklaring bezitten, ondertekend door een arts
 • Minimaal 30 gelogde duiken hebben, waarvan er ten minste
            o 10 duiken met verrijkte lucht moeten zijn gemaakt an dieper zijn dan 18 meter/60 voet

Je maakt gebruik van de Tec Deep Diver-kit, wat je introduceert in de

 • terminologie van tecduiken
 • noodprocedures
 • omgaan met decompressie en stage-flessen
 • gasplanning

De kit bestaat uit een cursusboek, checklist voor duikplanning en leitje voor duikplanning. De optionele Equipment Set-up and Key Skills-video op dvd is een fantastisch hulpmiddel om thuis te oefenen, tussen je tecduikavonturen door. Je blijft de Tec Deep Diver Kit gebruiken tot en met Tec 50.

lesplanning:

Tec 40: 3 theoriemodules, 3 praktische toepassingen en 4 buitenwaterduiken + theorie-examen

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

prijzen en inschrijvingen via 
  

 

 

 

 
Copyright 2012 - Site by enetricity.