Rescue Diver

Er zijn verschillende goede redenen om een PADI Rescue Diver te worden,als Advanced duiker heb je ondertussen een pak ervaring opgedaan en neem je ook steeds meer duikleidingen. Je bent inderdaad op een niveau gekomen ,waarop je andere duikers mag meenemen,om hen op uw beurt de wondere onderwaterwereld te tonen.

Je kent de beperkingen v/d mens onderwater,en je hebt heel wat theorie gehad over het duiken in minder optimale omstandigheden. Toch kan het zijn dat je op één van je uitstappen geconfronteerd zal worden met een minder aangenaam incident, waarin jouw reactie als duikleider van kapitaal belang kan zijn voor de verdere afloop. In de Rescue Diver cursus begin je jouw aandacht meer te richten op de veiligheid en het welzijn van anderen,maar toch moet je voorbereid zijn op een noodgeval en moet je in staat zijn eerste hulp te bieden. Reddings-training vergroot je kennis van het duiken,het verhoogt je niveau van duikvaardigheid en maakt je meer bewust van wat er om je heen gebeurt in de duikomgeving. In de cursus leer je ook om in een noorsituatie zelf na te denken en de beste oplossing te vinden.

De PADI Rescue Diver cursus omvat:

 • 5 theorie lessen waarin 5 theorie-modules worden behandeld zoals:
  • voorkomen van ongevallen
  • eerste hulp bij duikongevallen
  • Optreden in noodsituaties
  • apparatuur en overwegingen
  • assistentie en reddingen
 • één theorie examen
 • 5 zwembadtraining om vaardigheden te oefenen
 • 4 buiten water sessies

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je gebrevetteerd zijn als PADI Advanced Open Water Diver of een gelijkaardig brevet,bv: 2*CMAS of VWW. 15 jaar of ouder zijn en in het bezit v/e geldig Emergency First Response (EFR) brevet,of een gelijkaardig EHBO-brevet dat niet ouder is dan 2 jaar. Meestal verzorgen we in combinatie met de Rescue-lessen gelijktijdig ook een EFR-cursus.

prijzen op aanvraag en indien u eigen duikmaterieel reeds bezit kost deze cursus .Je kan de avond, of overdag v/d theorielessen zelf uitkiezen. Ook voor de buitenwater duiken kies de duiken zelf uit op onze agenda of je maakt een afspraak voor door de week, zonder enige vorm van opleg te betalen. Voor verdere info of inschrijving, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
Copyright 2012 - Site by enetricity.